Taal

Gezicht achter Taal

AvatarTaal van TaalCode is het domein van Marion Goosen. Ze rondde in 2002 de opleiding Tekstschrijven af aan de hogeschool Holland in Diemen. Hbo-Tekstschrijven is een tweedegraads lerarenopleiding Nederlands zonder lesbevoegdheid, maar mét creatieve schrijfvakken. Marion werkte onder meer als kabelkrantjournalist, liep stage op een reclamebureau, studeerde af op teksten voor de website van een ander reclamebureau. En schreef vele teksten voor folders en websites. Ze gaf les op Hbo-opleidingen in het vak Tijdschriften maken. Als vrijwilliger voor Humanitas leerde ze Chinese ouderen de basis van de Nederlandse taal. Marion is geboeid geraakt door de Nederlandse taal en deze laat haar niet meer los.

Lekker leesbaar

TaalCode voorziet de klant graag van teksten in allerlei vormen: interviews, achtergrondartikelen, web-, brochure- of folderteksten. Wanneer het product dat vereist of u als klant erom vraagt, werkt Marion samen met illustrator Marijke van den Berg en diverse vormgevers. Marions motto: ‘Mijn teksten moeten in de eerste plaats lekker leesbaar zijn en passen bij de lezer. Bovendien wil ik het liefst een reactie ontlokken: al is het een minuscule glimlach of denkfrons.’

Verdieping

Marion schrijft het liefst over de meest uiteenlopende onderwerpen. Er zijn er een aantal waar ze zich in heeft verdiept, zoals:

  • Zorg en welzijn; (Marion heeft naast hbo-Tekstschrijven, Sph-Sociaal Pedagogische Hulpverlening gestudeerd en acht jaar gewerkt met volwassenen met een verstandelijke beperking);
  • kunst en cultuur (hobby en interesse);
  • mensen in het middelpunt: emoties en gedrag.

Naast het schrijven van teksten:

  • verzint Marion creatieve invalshoeken voor door-de-weekse vraagstukken. Zoals: hoe krijgt mijn bedrijf meer aandacht en hoe bereik ik mijn klanten?